Вийшов з тюрми, скоїв низку грабежів, знову відправили за грати на 4 роки

Жителя Житомира, який достроково звільнившись з місць позбавлення волі, скоїв низку грабежів, знову відправили за грати на 4 роки 6 місяців

За апеляційною скаргою прокуратури області апеляційний суд Житомирської області скасував вирок першої інстанції щодо призначення особі покарання строком на 2 роки за скоєння злочину за ч. 2 ст. 186 (грабіж, поєднаний з насильством, вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Психолог шведской тюрьмы — о работе с насильниками

Колегія суддів погодилася із позицією прокуратури Житомирської області щодо призначення судом першої інстанції покарання, яке не відповідає тяжкості кримінального правопорушення та є нижчим від найнижчої межі, встановленої санкцією зазначеної статті КК України.

Відтак, апеляційний суд Житомирської області ухвалив щодо особи новий вирок – позбавлення волі строком на 4 роки 6 місяців.

Йдеться про те, що 34-річний житель Житомира, неодноразово судимий за скоєння злочинів, звільнившись умовно-достроково з місць позбавлення волі, знову скоїв низку кримінальних правопорушень.

Зокрема, протягом серпня-вересня 2017 року, залучивши ще одну невстановлену слідством особу, він разом із поплічником, з корисливих мотивів, застосовуючи насильство, у громадських місцях грабували потерпілих, відбираючи мобільні телефони та коштовні прикраси.

Грабіжники навіть не зупинилися перед оберегом – золотим хрестиком, якого зірвали разом із ланцюжком з приїжджого чоловіка в одному з готелів. Загалом зловмисники пограбували потерпілих на суму понад 15 700 грн.

Таким чином, за принципової позиції прокуратури Житомирської області, особі призначене покарання, яке є домірним тяжкості скоєних злочинів.

 Прес-служба прокуратури Житомирської області

You may also like...