Звільнившись після 4-річного ув’язнення, чоловік за кілька днів заробив ще 1,5 роки відсидки

Півтора роки проведе за ґратами киянин, котрий обікрав столичні магазини та ухилявся від адміністративного нагляду

Зловмисник після 4-річного ув’язнення вийшов на волю – і вже за декілька днів скоїв нові злочини: викрав речі із магазинів та не став на облік Голосіївського управління поліції, аби уникнути адміністративного нагляду.

Обвинувачений має багату кримінальну історію – вже тричі чоловік відбував покарання у місцях позбавлення волі за скоєння крадіжок та наркозлочинів. На початку січня цього року він вийшов волю, однак із обмежувальними умовами: суд встановив зловмиснику 2-річний адміністративний нагляд із забороною покидати місце проживання у нічний час. Також фігурант впродовж трьох днів зобов’язаний був стати на облік Голосіївського управління поліції.

Після звільнення з колонії обвинувачений у визначений термін так і не з’явився у Голосіївському управлінні поліції. Правоохоронці не змогли знайти зловмисника і за місцем його проживання. У поле зору поліцейських він потрапив після спроби крадіжки – фігурант намагався викрасти із магазину два светри. Як виявилося, це вже не перше його зазіхання на чуже майно після повернення із колонії. За кілька днів до цього випадку він викрав із бутика куртку.

Слідчі Голосіївського управління поліції повідомили йому про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 185 (Замах на крадіжку та крадіжка, вчинена повторно) і ст. 395 (Порушення правил адміністративного нагляду) Кримінального кодексу України. Суд за сукупністю злочинів визначив обвинуваченому покарання у вигляді півтора роки позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...