Військова прокуратура затримала ділка, який намагався підкупити офіцера СБУ

08.11.2018 військовою прокуратурою Полтавського гарнізону Центрального регіону України в рамках проведення контролю за вчиненням злочину викрито та затримано приватного підприємця під час надання останнім  неправомірної вигоди в сумі 5 тисяч гривень лейтенанту СБУ, оперуповноваженому 2 сектору відділу в м. Кременчуці Управління Служби безпеки України в Полтавській області.

Хабародавця викрито спільно із слідчими слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Полтавській області за оперативного супроводу працівників Представництва внутрішньої безпеки в Полтавській області Управління внутрішньої безпеки СБУ.

Установлено, що вказаний підприємець пообіцяв офіцеру СБУ надавати таку суму неправомірної вигоди щомісячно. За це він сподівався  отримати сприяння у своїй безперешкодній незаконній діяльності , пов’язаній із реалізацією паливно-мастильних матеріалів через незаконно встановлену автозаправну станцію на території району обслуговування зазначеного оперативного працівника Служби безпеки.

Офіцер повідомив про таку «пропозицію» правоохоронцям. Далі всі дії правопорушника контролювалися правоохоронними органами і 08.11.2018, під час передачі неправомірної вигоди у сумі 5 тисяч гривень, підприємця затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Предмет неправомірної вигоди вилучено.

Наразі тривають першочергові слідчі дії.

Планується повідомлення затриманому підприємцю про підозру, звернення до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу та арешт вилученого майна.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...