Військовими прокурорами викрито офіцера з Буковини на збуті зброї та боєприпасів (ФОТО)

Упродовж лютого 2019 року за процесуального керівництва військової прокуратури Чернівецького гарнізону задокументовано факт придбання, зберігання, носіння та збуту без передбаченого законом дозволу зброї та боєприпасів офіцером однієї з військових частин Буковини.

Установлено, що вказаний військовослужбовець збув за 42 тис грн автомат Калашникова, магазин до нього з 30 набоями, 17 гранат РГД – 5, 17 запалів до гранат РГД – 5, РПГ – 7 та три постріли до нього.

21 лютого поточного року під час отримання чергової частини грошових коштів у сумі 13,5 тис грн офіцера затримано, а кошти вилучено в повному обсязі.

За результатами проведених першочергових слідчих (розшукових) дій, які проводяться військовими прокурорами разом із слідчими СУ ГУНП в Чернівецькій області за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками ВЗНД УСБ України в Чернівецькій області, планується повідомити військовослужбовцю про підозру. Окрім того, звернутися до суду з клопотаннями про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

  

  

Прес-служба військової прокуратури Західного регіону України

You may also like...