Військовою прокуратурою на Вінниччині викрито хабарника — офіцера поліції

19.01.2019 за процесуального керівництва військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України затримано співробітника підрозділу Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Затримання проводилось за оперативного супроводження співробітників Управління Служби безпеки України у Вінницькій області та Вінницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Установлено, що 16.01.2019 оперуповноважений Вінницького Райвідділу поліції старший лейтенант поліції висунув громадянину України вимогу про передачу йому грошових коштів в розмірі 6 тисяч гривень за те, щоб матеріали щодо останнього не скеровувати до органу досудового розслідування.

19.01.2019 вказаний громадянин передав офіцеру поліції частину раніше обумовленої неправомірної вигоди в розмірі 4 000 грн., що зафіксовано негласними слідчими (розшуковими) діями. Одразу після цього підозрюваного затримано, а предмет злочину вилучено.

На даний час проводяться першочергові слідчі та інші процесуальні дії.

Затриманому готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, клопотання до суду про йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...