Викрито чотирьох «лісорубів», які незаконною порубкою спричинили державі шкоду на суму більше 1 млн. гривень

Прокуратура Донецької області спільно з Головним управлінням Національної поліції в Донецькій області викрила мешканців міста Маріуполя, які займалися незаконною порубкою дерев.

За даними слідства, у червні 2019 року четверо осіб здійснили несанкціоновану порубку дерев породи ясень та дуб у захисних лісосмугах на території Нікольського району Донецької області. Загалом умисними діями вказаних осіб спричинено тяжкі наслідки навколишньому природному середовищу на суму понад 1 млн грн.

16 жовтня їх затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі готується повідомлення про підозру у вчиненні ними кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, що спричинило тяжкі наслідки) КК України, та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

На теперішній час прокуратура вживає заходи, спрямовані на встановлення інших осіб, причетних до скоєння вказаного злочину.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Донецької області

You may also like...