Викрито групу держреєстраторів, які сприяли рейдерським захопленням майна в столичному регіоні

Оперативники спецслужби встановили, що посадові особи столичного комунального підприємства, що здійснює реєстрацію нерухомості, систематично вносили неправдиві відомості до державних баз даних.

Зокрема, маючи доступ до електронних Реєстрів Мінюсту України, зловмисники без відома громадян реєстрували їх засновниками та керівниками суб`єктів господарювання, а також вносили фіктивні дані щодо договорів на оренду земельних ділянок.

Нет описания фото.

У період з березня 2018 року правоохоронці задокументували понад 20 фактів махінацій посадовців. Внаслідок цих неправомірних дій було незаконно перереєстровано 121 ділянку землі, площею по 2 гектари кожна. Крім того, встановлено, що для функціонування злочинної схеми було утворено 10 товариств із обмеженою відповідальністю.

На изображении может находиться: текст

За оцінками експертів сума орієнтовних збитків, завданих потерпілим внаслідок незаконного відчуження майна, перевищує 30 мільйонів гривень.

На изображении может находиться: один или несколько человек и текст

У межах відкритого кримінального провадження проведено низку обшуків за місцем реєстрації комунального підприємства та проживання фігурантів справи.

На изображении может находиться: текст

У ході слідчих дій правоохоронці вилучили претензійні судові документи, розпорядчі документи Мінюсту, печатки підприємства та інші докази, що підтверджують неправомірну діяльність групи.

Нет описания фото.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи.

Нет описания фото.

Заходи із викриття зловмисників проводилися спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури міста Київ.

Служба безпеки України

You may also like...