Викрито протиправну діяльність приватної охоронної фірми, яка проводила негласне прослуховування та відеоспостереження

У Києві співробітники спецслужби задокументували протиправну діяльність працівників приватної детективної охоронної компанії, яка за грошову винагороду збувала інформацію з обмеженим доступом.

Зловмисники також проводили негласні заходи, що обмежують права і свободи людини. Роздруківки телефонних з’єднань та дані із закритих баз зловмисники реалізовували замовникам за грошову винагороду.

У межах кримінального провадження в столиці проведено обшуки, зокрема на вулиці Васильківській 23 за адресами офісних приміщень охоронної компанії, детективного агентства та місцями проживання фігурантів провадження.

Триває досудове слідство за ст. ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя), ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації), ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Наразі одному із співзасновників детективного агентства оголошено про підозру у вчиненні вищезгаданих злочинів.

Тривають слідчі дії.

Прес-центр СБУ

You may also like...