Викрито злочинне угруповання, яке займалося незаконним переправленням вихідців із країн Південної Азії до ЄС

Оперативники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України встановили, що троє громадян України переправляли нелегальних мігрантів через державний кордон.

«Клієнтів», які з території РФ незаконно прибували до нашої країни, зловмисники певний час утримували в Києві у непридатних для проживання умовах.

Потім «туристів» супроводжували до прикордонних районів Закарпатської області. Поза пунктами пропуску іноземців переправляли до Євросоюзу. Вартість таких «послуг» становила три тисячі п`ятсот доларів із кожного мігранта.

Правоохоронці затримали учасників злочинної групи на території Закарпатської, Чернівецької та Київської областей під час спроби переміщення через державний кордон чергової групи нелегалів у складі чотирьох осіб, діями яких зловмисники керували дистанційно.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України фігурантам справи оголошено про підозру та обрано запобіжних захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та інших осіб причетних до протиправної діяльності.

Операція із викриття зловмисників проводилася спільно зі слідчими ГУ НП в Київській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Служба безпеки України

You may also like...