Викрито злочинну схему збуту вогнепальної зброї, розроблену та впроваджену військовослужбовцем Нацгвардії України

Прокурорами Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань, Генеральної прокуратури України спільно зі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України та слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України затримано військовослужбовця Національної гвардії України, який, діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб, систематично, без передбаченого законом дозволу придбавав, зберігав та у подальшому збував вогнепальну зброю на території м. Києва.

Встановлено, що службовець військового формування із правоохоронними функціями однієї з військових частин м. Києва замість виконання своїх безпосередніх обов’язків, спрямованих на забезпечення захисту прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних посягань, в тому числі наповнення незареєстрованою вогнепальною зброєю вулиць столиці України, залучивши цивільну особу, розробив злочинну схему зі збуту вогнепальної зброї, а саме бойових пістолетів вітчизняного та іноземного виробництва.

За одиницю бойової вогнепальної зброї вказаний правоохоронець отримував від 800 до 2700 доларів США.

26 листопада 2018 року зазначену особу затримано під час чергового збуту одиниці вогнепальної зброї.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення останньому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю) та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...