Взято під варту зловмисників, які викрали студента одного із учбових закладів Бердянська

04.10.2019 до служби «102» ГУ НП в Запорізькій області надійшов телефонний дзвінок від викладача Державного навчального закладу «Бердянський центр професійно-технічної освіти» про те, що на території вказаного закладу двоє невідомих чоловіків з застосуванням фізичної сили викрали з гуртожитку студента – хлопця 2001 року народження, посадили його до автомобілю, та зникли на ньому у напрямку виїзду з міста.

Відомості про вказане кримінальне правопорушення невідкладно внесено до ЄРДР з попередньою кваліфікацією за ч.2 ст.146 КК України – незаконне викрадення людини, вчинене групою осіб, розпочато досудове розслідування. Процесуальне керівництво діями слідчих доручено прокурору Бердянської місцевої прокуратури.

В Бердянському відділі поліції негайно оголошено спеціальну поліцейську операцію «Перехват». За її наслідками розшукуваний автомобіль працівниками поліції заблоковано на блок-посту «Військове містечко». Викраденого звільнено, а двох його викрадачів затримано за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення.

В ході проведених першочергових слідчих дій встановлено, що раніше не засуджений мешканець Бердянська Запорізької області разом з судимим жителем м. Покровська Донецької області змовились між собою, вистежили та викрали хлопця, після чого вивезли його до лісосмуги та наносячи йому побої і погрожуючи відтином пальців, вимагали, начебто, заборговані грошові кошти у сумі 15 000 грн.

З урахуванням характеристик особистостей підозрюваних, слідчим суддею Бердянського міськрайонного суду щодо затриманих підозрюваних обрано найбільш суворі з можливих запобіжні заходи: раніше не засудженій особі – цілодобовий домашній арешт, а раніше судимому мешканцю Донецької області – тримання під вартою.
Крім іншого, в ході слідства вилучено та заарештовано знаряддя злочину – автомобіль.

Прес-служба прокуратури Запорізької області

You may also like...