З під варти було звільнено підозрюваного у виготовленні та розповсюдженні дитячої порнографії

Рішенням Октябрського районного суду міста Полтави на початку серпня 2019 року з під варти, під заставу у 153 680 гривень, було звільнено 51-річного киянина, якого підозрюють у виготовленні, збуті та розповсюдженні дитячої порнографії.

Після оприлюднення інформації щодо затримання чоловіка наприкінці лютого 2019 року, до кіберполіції надійшло ще 10 повідомлень з приводу використання дітей у зйомках порно саме цим чоловіком. При цьому, під час затримання та обшуку у зловмисника було вилучено понад 300 тис. фото та кілька тисяч відео з дитячим порно.

На изображении может находиться: один или несколько человек и в помещении

Виготовлений контент чоловік поширював на закритих форумах у мережі, у більшості випадків – для закордонних користувачів, оскільки вони мали змогу заплатити за нього більше грошей. Так, на одному з його численних криптогаманців правоохоронці зафіксували надходження суми, що прирівнюється на сьогодні до майже 47 тисяч доларів США. У зйомках приймав участь як особисто, так і за гроші наймав акторів.

Наразі поліції вдалось встановити, що через орендовані офіси цієї дитячої порностудії «пройшли» близько 60 дітей. Та насправді жертв може бути набагато більше, оскільки далеко не всі наважились давати свідчення.

Юлія Квітко, Департамент кіберполіції Національної поліції України

You may also like...