За день київські оперативники затримали три групи кишенькових злодіїв. А суд їх відпустив

«Працювали» вони у місцях масового скупчення людей. Їх цікавили гаманці і ґаджети, які неуважні пасажири вокзалу чи відвідувачі закладів швидкого харчування залишали без нагляду.

Після проведення першочергових слідчих дій суд відпустив фігурантів під особисте зобов’язання.

Перший дует зловмисників потрапив у поле зору працівників карного розшукуї на площі Вокзальній. Правоохоронці помітили підозрілих чоловіка і жінку та вирішили їх перевірити.

За словами начальника оперативно-пошукового відділу управління карного розшуку поліції Києва Віталія Отрудька, у ході поверхневого огляду правоохоронці виявили гаманець із грішми та банківською карткою на ім’я іншої людини:

«Ми з’ясували, що річ вони викрали у киянки, яка чекала на потяг на платформі залізничного вокзалу. Гаманець повернули законній власниці, а із правопорушниками – уродженцями Закарпатської області – продовжили спілкуватися слідчі», – повідомив правоохоронець.

За кілька годин оперативники затримали ще трьох мешканців Закарпаття, 1981, 1999 та 2001 років народження. У кишені одного із них правоохоронці виявили чужий мобільний телефон.

«Як нам стало відомо, ґаджет вони вкрали біля ресторану швидкого харчування на вулиці Георгія Кірпи. Скориставшись моментом, вони витягнули смартфон із жіночої сумки. А кількома годинами пізніше на вулиці Кірпи, але уже біля іншого закладу харчування, ми викрили третю групу зловмисників із Закарпаття, 1974, 1982, 1997 та 2002 років народження. У них виявили гаманець із грішми та банківськими картками киянина», – розповів Віталій Отрудько.

Відомості про події внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Після отримання показів затриманих відпустили, але слідчі перевірять їх причетність до інших злочинів.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...