За минулу добу до поліції Краматорська здалися троє посібників бойовиків

Всі вони чергували на блокпостах терористів. Чоловіки втомилися приховувати своє протизаконне минуле та скористалися шансом звільнитися від кримінальної відповідальності, добровільно здавшись поліції. Наразі триває досудове розслідування.

Вчора, 2 грудня, до Краматорського відділу поліції звернувся 43-річний місцевий житель. Він повідомив, що у період з травня по червень 2014 року перебував у рядах «службовців» так званої «ДНР». Чоловік незаконно здійснював контрольно-пропускний режим на одному з блокпостів Краматорська. До його обов’язків входив огляд автотранспорту, перевірка документів у водіїв та пасажирів. Як і інші, за «службу» отримував продукти харчування та гроші. Але чоловік зрозумів, що пропаганда відрізняється від реальності, а тому покинув лави терористів.

З аналогічними заявами до поліції звернулися два брати 29 та 36 років. Чоловіки вступили до лав незаконного збройного формування у квітні 2014 року. Несли службу на блокпостах свого міста.

Після звільнення Краматорська від бойовиків, у липні 2014 року, всі троє залишилися в місті, однак старанно приховували свій минулий зв’язок з бойовиками. Про можливість звільнення від покарання дізнались з інтернет-ресурсів, тому і вирішили добровільно звернутися до поліції з повідомленням про свою участь у незаконних збройних формуваннях.

Нагадаємо, ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України гарантує учасникам незаконних збройних формувань звільнення від кримінальної відповідальності у разі добровільної здачі правоохоронним органам.

Наразі поліцейські перевіряють діяльність екс-найманців. Після того, як буде доведено, що на час перебування в НЗФ вони не скоювали тяжких злочинів, чоловіків буде офіційно звільнено від кримінальної відповідальності.

Краматорський відділ поліції Донецької області

You may also like...