За передачу хабара слідчій поліції ремонтника посадили на 5 років

Жовтневий районний суд м. Маріуполя Донецької області засудив засновника і керівника ТОВ «Нікольське Стройспецмонтаж» до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 24 січня.

Поліція розслідувала справу щодо невстановлених службових осіб Нікольської гімназії «Софія», які, діючи умисно, шляхом укладання договору з ТОВ «Нікольське Стройспецмонтаж», розтратили близько 81 тис. грн, перерахувавши їх підприємству начебто без фактичного проведення ремонту.

У січні 2019 слідча викликала і допитала власника компанії в якості свідка. Пізніше останній ініціював зустріч у вихідний день і запропонував 20 тис. грн за закриття справи. Слідча вийшла погуляти з дитиною в колясці і попросила знайомого піти з нею на цю зустріч, представивши його як свого чоловіка. Він стояв за два метри і чув розмову. Далі слідча подала рапорт керівництву про пропозицію неправомірної вигоди.

НСРД підтверджується, що саме засновник компанії почав розмову про гроші, на що слідча йому відповідала, що це неправильно і незаконно і може бути відповідальність. Чоловік вийшов і за годину повернувся у кабінет. З запису чути, що він щось перелічував, а потім залишив на столі слідчої папку з документами, з якої потім вилучили кошти.

В суді обвинувачений стверджував, що слідча сама спровокувала його на передачу хабара, запитувала, чи він меценат, чи побудує він їй будинок за 100 тисяч гривень. Однак суд сприйняв ці показання як спробу ухилитися від відповідальності, оскільки іншими доказами вони не підтверджуються.

Чоловіку призначили 5 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, за винятком житла. На вирок може бути подано апеляцію протягом 30 днів.

У справі про розтрату коштів на ремонті гімназії вироку поки що не було. У ході розслідування було виявлено також імовірне підроблення директором ТОВ «Нікольське Стройспецмонтаж» документів про виробничо-технічну базу і склад працівників для отримання ліцензії від Державної архітектурно-будівельної інспекції.

You may also like...