За підозрою в отриманні хабара затримано начальника відділу виробничого підрозділу ПАТ «Українська залізниця»

Смілянською місцевою прокуратурою спільно з працівниками Управління Служби безпеки в Черкаській області та слідчими Смілянського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області затримано в порядку ст. 208 КПК України начальника одного з відділів виробничого підрозділу “Шевченківська вагонна дільниця” ПАТ “Українська залізниця”, яка вимагала й отримала від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 500 дол США за сприяння у працевлаштуванні на вказане підприємство.

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб) КК України.

На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, вирішується питання про повідомлення затриманій про підозру та обрання запобіжного заходу.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

You may also like...