За пограбування пенсіонерів солдат зі спільником засуджені до 4,5 років в’язниці

За публічного обвинувачення військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України засуджена група осіб, які здійснили грабіж осіб похилого віку.

Встановлено, що 22 березня 2019 року солдат-контрактник, перебуваючи за межами військової частини, діючи за попередньою змовою із цивільною особою, незаконно проникли в будинок пенсіонерів. Зловмисники застосували до господарів фізичне насильство та викрали майно.

23 серпня 2019 року Гайсинський районний суд Вінницької області ухвалив вирок, яким обвинувачених визнано винними та призначено міру покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки 6 місяців кожному. Майно потерпілим повернуто в повному обсязі.

Військовослужбовець на час скоєння злочину кілька місяців перебував у «самоволці». Справа щодо обвинувачення солдата в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 407 Кримінального кодексу України (“самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинені в умовах воєнного стану”) наразі перебуває в суді.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

25

You may also like...