За ремонт дороги «на папері» селищний голова відповідатиме у суді

Прокуратурою Харківської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно одного з селищних голів Харківської області, який за попередньою змовою з директором комерційного підприємства – підрядної організації заволодів бюджетними грошовими коштами у розмірі близько 200 тис. грн  при ремонті доріг селища та підробив документи ( ч. 3 ст. 191, ч.2 ст. 28 ч.1 ст. 366, ч.2 ст. 28 ч.4 ст. 358 КК України).

За інформацією начальника відділу прокуратури Артура Оганнісяна, встановлено, що протягом 2017 року головою селищної ради та директором комерційного підприємства лише «на папері» виконувався ремонт дороги  центральної вулиці селища, яка взагалі не потребувала ремонту. При цьому виділені селищною радою грошові кошти на ремонт були переведені на рахунки підрядної організації та у подальшому присвоєні головою ради та директором підприємства.

У ході досудового слідства селищному голові повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними грошовими коштами та підробці документів (ч. 3 ст. 191, ч.2 ст. 28, ч.1 ст. 366, ч.2 ст. 28 ч.4 ст. 358 КК України).

Також у ході досудового розслідування заочно повідомлено про підозру директору підрядної організації за ч. 3 ст. 191 КК України (заволодіння бюджетними коштами). У зв’язку з ухиленням від слідства (виїздом за межі країни) вказаного директора підрядної організації оголошено у розшук.

Наразі під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Харківській області досудове розслідування за цим фактом завершено.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...