За вбивство матері та її доньки житомирянину загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування за фактом вбивства двох осіб з особливою жорстокістю, вчиненого 24-річним жителем Житомира.

Наразі обвинувальний акт  у кримінальному провадженні за п.п. 1, 4 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох осіб з особливою жорстокістю) КК України  затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті.

Установлено, що у лютому цього року, вранці, близько 8.00 год., житомирянин, пробравшись на подвір’я домоволодіння,  що по вул. Транзитній, у Житомирі, сховався у підсобному приміщенні, звідки, з метою скоєння вбивства, слідкував за 42-річною господаркою. А коли жінка вийшла на подвір’я, несподівано напав на неї, завдаючи цвяходером жорстоких ударів, від яких настала смерть.

На крики матері про допомогу з будинку вибігла донька, яка, побачивши жорстоку розправу із матір’ю, спробувала втекти.

Однак зловмисник наздогнав 22-річну дівчину, затягнув у двір та завдав тим же знаряддям вбивства смертельних ударів.

Після скоєння тяжкого злочину – вбивства двох людей з особливою жорстокістю, злочинець намагався переховуватися, однак, був викритий та затриманий правоохоронцями.

На період досудового розслідування і дотепер до підозрюваного було застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави.

Досудове розслідування проводило СУ ГУНП в області.

Справу розглядатиме Корольовський районний суд м. Житомира, публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура Житомирської області.
Довідково: санкція зазначеної статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.
Пресслужба прокуратури Житомирської області

You may also like...