За замах на вбивство двох поліцейських чоловіка засуджено до 9 років позбавлення волі

За принципової позиції прокуратури міста Києва Деснянським районним судом столиці оголошено обвинувальний вирок 31-річному чоловіку, який намагався підірвати гранатою двох поліцейських під час виконання ними службових обов’язків.Надзвичайна подія сталася в ніч на 15 березня 2018 року у Деснянському районі столиці.

Двоє працівників Управління патрульної поліції в м. Києві Департаменту патрульної поліції, які виконували свої службові обов’язки по охороні громадського порядку, зупинили на вулиці перехожого, який поводив себе підозріло. Під час перевірки документів та поверхового огляду у чоловіка виявили речовину, схожу на наркотичну.

На изображении может находиться: автомобиль и на улице

У подальшому з метою уникнення затримання та доставлення до управління поліції, чоловік дістав бойову гранату РГД-5, яку зберігав у кишені, привів її в дію та кинув під ноги патрульним. Внаслідок зазначених дій стався вибух, і лише завдяки швидкому реагуванню правоохоронців вдалося уникнути жертв.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и на улице

Зловмисника, який виявився місцевим мешканцем, 1988 року народження, затримали на місці події.

За вчинення вказаного злочину судом присяжних правопорушника визнано винним за ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України та засуджено до 9 років позбавлення волі.

ФОТО – Олексій Білошицький

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...