За здирництво затримали митника аеропорту «Бориспіль»

Головний державний інспектор митного посту «Аеропорт Бориспіль» вимагав «винагороду» за безперешкодне проходження митного контролю та неперевірку багажу при перетині державного кордону.

Під час отримання другої частини хабара – 400 доларів США, митник був затриманий військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБУ, ГУ внутрішньої безпеки ДФС та Київським теруправлінням ДБР.

Встановлено, що першу частину неправомірної вигоди в розмірі 400 доларів США зловмисник отримав 21 березня 2019 року. 24 липня під час передачі ще 400 доларів США охочого до наживи інспектора Київської митниці ДФС України затримано «на гарячому» в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі прокурорами та слідчими проводиться обшуки та інші невідкладні слідчі дії. Також встановлюються інші службові особи, причетні до цього злочину. Затриманому митнику  готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі строком від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Також готується клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...