Запорізькі поліцейські затримали підозрюваного у серії озброєних розбоїв на кредитні установи

Працівники поліції Олександрівського відділення поліції затримали зловмисника, який під загрозою застосування ножа пограбував сім кредитних установ на території Запоріжжя. Триває перевірка на причетність фігуранта до скоєння аналогічних злочинів.

6 жовтня невідомий чоловік, прикривши обличчя за допомогою сонцезахисних окулярів і капюшону, зайшов до кредитної установи в Олександівському районі та під загрозою застосування ножа заволодів грошима. Аналогічні злочини було скоєно на  території цього та інших районів Запоріжжя.

Під час слідчо-оперативних дій було вилучено записи з камер відеоспостережень, а прикмети зловмисника розповсюджені серед поліцейських. Також для відпрацювання районів, розкриття розбійних нападів та затримання підозрюваного було створено групу з працівників поліції міста, виставлено пости спостереження та групи реагування поблизу кредитних установ.

Завдяки зусиллям усіх підрозділів Дніпровського відділу поліції вдалося вийти на «слід» зловмисника. 14 листопада під час відпрацювання по вулиці Базарній працівники Олександрівського відділення поліції затримали схожого за прикметами чоловіка, який намагався зайти до приміщення закладу, що видає кредитні кошти. При собі він мав ніж.

Зловмисником виявився чоловік 1990 року народження, який раніше вже був засуджений за вчинення аналогічного злочину та не мав постійного місця мешкання.

На даний час встановлена причетність фігуранта до скоєння 7 озброєних розбійних нападів на кредитні установи.

Йому вже оголошено про підозру. Вирішується питання про обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (Розбій). Санкцією статті передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Поліція Запорізької області звертається до власників підприємств та установ із проханням облаштувати свої заклади відповідним сучасним обладнанням і надійною охороною. Подбайте про безпеку закладів, їхніх працівників та відвідувачів. Адже нехтування цим питанням може призвести до набагато тяжчих  наслідків, ніж матеріальна шкода. Часто ціною стає людське здоров’я та життя.

Усього з початку року працівники ГУНП в Запорізькій області розкрили 58 розбоїв.

Нагадаємо, що працівники Шевченківського відділення поліції отримали ключі від службового автомобіля «Renault Duster».

Відділ комунікації поліції Запорізької області

You may also like...