Засуджено працівницю банку, яка привласнила 136139 грн.

Казанківським відділом Баштанської місцевої прокуратури підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно працівниці відділення Миколаївського обласного управління ПАТ «Ощадбанк», 26-річної мешканки Казанківського району Миколаївської області, яка протягом червня-грудня 2018 року під час проведення 25 банківських операцій від імені клієнтів банку, з використанням автоматизованої банківської системи, привласнила кошти з каси банку на загальну суму 136139 грн.

Дії працівниці банку кваліфіковані за ч.ч. 1, 3 ст. 191 КК України (привласнення особою чужого майна, що перебувало в її віданні, та ті самі дії, вчинені повторно) та ч.ч. 1, 3 ст. 362 КК України (несанкціонована заміна інформації, що оброблюється у автоматизованих системах, особою, яка має право доступу до неї, та ті самі дії, вчинені повторно).

Вироком Казанківського районного суду Миколаївської області від 03.10.2019 працівницю банку засуджено до покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із збереженням, обліком, розпорядженням товарно-матеріальних цінностей на строк один рік, та звільнено від відбування покарання з випробуванням терміном 1 рік з покладенням обов’язків, визначених ст. 76 КК України.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

You may also like...