Затримано чоловіка, який пограбував киянина та намагався видурити у його родичів гроші

Після нападу зловмисник зателефонував близьким потерпілого з мобільного телефону і повідомив їм про те, що чоловік нібито потрапив у дорожню пригоду. Коли родичі з’ясували, що вони ледь не стали жертвою шахрайства, звернулися до поліції. Затриманому оголошено про підозру у скоєнні злочину, йому загрожує до шести років ув’язнення.

До Дарницького управління поліції надійшла заява про зникнення 50-річного місцевого жителя. Його рідні повідомили, що чоловік пішов на ринок за продуктами та протягом тривалого часу не виходив на зв’язок. Також вони додали, що згодом їм подзвонив невідомий із повідомленням про те, що їх родич нібито потрапив у ДТП, тому необхідно надати йому пін-код від банківській картки постраждалого, щоби негайно зняти гроші «на лікування».

На изображении может находиться: один или несколько человек

Як повідомив начальник Дарницького управління поліції Володимир Ткаченко, родичі вирішили перевірити повідомлення та відразу приїхали до медичного закладу, на який вказав незнайомець, але там дізнались, що ніяких постраждалих внаслідок транспортної пригоди не доставляли:

«У цей час чоловік, якого ми розшукували, прийшов додому та повідомив, що його побили та пограбували: відібрали сумку з документами, грошима, кредитною карткою та трьома мобільними телефонами, а також годинник та золоті вироби. Під час оперативних заходів поліцейські встановили та затримали підозрюваного – 31-річного киянина, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів. У нього вилучили речі потерпілого, частину із яких він залишив на зберігання у знайомих, а іншу – тримав у схованці в під’їзді за місцем проживання».

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні грабежу, поєднаного з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого. На час досудового розслідування підозрюваний знаходитиметься під вартою, йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...