Затримано групу викрадачів пального, якими виявились колишні та діючий правоохоронці (фото)

Злочинна група у нічний час займалася викраденням дизельного палива з вантажівок на автодорогах Миколаївської, Кіровоградської та Одеської областей України.

Поцуплене збували водіям, а дохід ділили між собою. Організатором групи виявився співробітник поліції, а серед його поплічників – колишні міліціонери. Спільними діями внутрішньої безпеки НПУ, ГУНП Миколаївщини, слідчих ДБР та прокуратури зловмисників затримали.

Далекобійники, які зупинялися наніч на узбіччі доріг «Ульянівка-Миколаїв», «Київ-Одеса» у Миколаївській, Кіровоградській та Одеській областях почали звертатися до поліції із заявами про крадіжки пального з їхніх автомобілів.

Під час перевірки інформації з’ясувалося, що до незаконної діяльності причетні співробітники правоохоронних органів.

За матеріалами Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ слідчими ГУНП влітку 2018 року було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України, а згодом матеріали були передані за підслідністю до територіального управління Державного бюро розслідувань у м.Миколаїв.

За підтримки керівництва ГУНП у Миколаївській області, було встановлено організатора злочинної групи – 29-річний працівник Первомайського відділу миколаївської поліції. Серед трьох його спільників двоє – колишні співробітники міліції.

Дизельне паливо, яке злодії зливали з вантажівок, згодом збували водіям на трасах за ціною нижче ринкової, а прибуток ділили між собою. Встанолено причетність групи до 10 злочинних епізодів.

Спільними діями оперативників внутрішньої безпеки НПУ, працівників ГУНП, ДБР та прокуратури Миколаївської області затримано усіх учасників викритої групи у порядку ст.208 КПК України. Проведено санкціоновані обшуки та вилучено речові докази: радіостанція, помпа для відкачування пального, балаклави, каністри, 370 літрів дизельного палива та два автомобілі.

Затриманим планується оголошення підозри за ч.5 ст.185 (Крадіжка, вчинена організованою групою) КК України. Готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу, у вигляді тримання під вартою.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...