Затримано підозрювану у вербуванні жінок для сексуальної експлуатації за кордоном

Поліцейські Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, викрили злочинну схему вербування та відправлення до європейських держав та країн Азії жінок, для подальшої сексуальної експлуатації.

25-річна жителька м. Суми разом з іншими особами, які наразі встановлюються, ґрунтовно підозрюється в організації злочинної схеми, яка діяла на території Київської області.

Правопорушники пропонували жінкам роботу «моделлю» із високим заробітком за кордоном.

Однак деяким із потенційних працівниць такі умови праці здалися підозрілими та вони повідомили про це до поліції.

За місцем проживання та в автомобілі підозрюваної правоохоронці провели санкціоновані обшуки, в ході яких вилучено в якості речових доказів комп’ютерну техніку, мобільні телефони з записами та відеоматеріалами, записники, банківські картки.

Наразі слідчі дії тривають, продовжуються обшуки. Поліція перевіряє затриману на причетність до скоєння аналогічних злочинів, а також встановлює особи її спільників.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Розпочато досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Київської області

You may also like...