Затримано шахраїв, на рахунку яких понад 30 фактів «продажу» неіснуючих автомобілів

Детективи слідчого управління встановили, що злочинна група діяла з 2017 року. Протиправна діяльність велася по всій території України.

Через оголошення в мережі Інтернет  члени злочинної групи підшуковували покупців, які бажали купити нові легкові автомобілі за заниженою вартістю. Потім в спеціально орендованих приміщеннях, представляючись працівниками товариств, пропонували потенційним покупцям дати передоплату близько 10%-20% вартості транспортного засобу. На рахунку шахраїв – близько 30 фактів шахрайств, під час яких ошукані покупці передавали злочинцям від 15 до 110 тисяч гривень.

Злочинну діяльність групи шахраїв викрили детективи слідчого управління спільно із працівниками Управління стратегічних розслідувань за участю спецпідрозділу «КОРД» під процесуальним керівництвом прокуратури.

23 січня в офісах та місцях мешкання фігурантів правоохоронці провели 35 обшуків, до яких було залучено понад 100 працівників поліції з різних областей України.  У злочинців вилучили оргтехніку, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи та документи, пов’язані з їх злочинною діяльністю. В результаті 7 особам – організатору та активним учасникам групи – було оголошено підозри за частинами 3, 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У банківських установах накладено арешти на рахунки підприємств, куди потерпілі  перераховували гроші.

Наразі правоохоронці встановлюють всіх причетних до злочинів осіб. Також вирішується питання про накладення арешту на рухоме та нерухоме майно злочинців.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області
за матеріалами відділу розслідування особливо тяжких злочинів
слідчого управління

You may also like...