Затримано вбивцю офіцера Вишгородського відділу поліції

Дільничний офіцер поліції Вишгородського відділу поліції Київської області у позаслужбовий час став свідком бійки поблизу одного з нічних розважальних закладів Київщини. Лейтенант поліції, намагаючись зупинити конфлікт, почав розбороняти чоловіків. Однак, один з дебоширів наніс йому удар в голову, збивши з ніг. Внаслідок удару правоохоронець отримав черепно-мозкову травму, яка обірвала його життя.

Винуватець події намагався уникнути покарання, переховувався, але працівники поліції доклали максимум зусиль і затримали зловмисника.

24 березня 2019 року напочатку 4 години ночі, біля кафе-бару у селі Демидів, Київської області розпочалася бійка. Із присутніх очевидців розбороняти учасників конфлікту кинувся молодий чоловік – 22-річний дільничний офіцер поліції Вишгородського відділу поліції ГУНП у Київській області Михайло Бічевий, який відпочивав у закладі з товаришами у позаслужбовий час.

Проте якоїсь миті невідома (на той момент) особа вдарила поліцейського по голові, від чого він впав на асфальт без свідомості. Свідки події почали надавати першу допомогу потерпілому та викликали «Швидку». Коли медики прибули, Михайло вже прийшов до тями. Його оглянули і повідомили, що у нього легкий струс головного мозку. Тож від госпіталізації поліцейський відмовився.

Друзі відвезли його на автомобілі до гуртожитку, де він мешкав. Але вдень занепокоїлись, бо Михайло не відповідав на телефонні дзвінки. Вдома його знайшли у важкому стані, практично без ознак життя. Лікарі двох бригад «Швидкої» виявилися безпорадними і молодий офіцер поліції помер.

За висновком судово-медичної експертизи причиною смерті стали набряк головного мозку, крововиливи, внутрішньочерепна травма, ушкодження внаслідок контакту з тупим предметом.

Слідчими поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури Вишгородського району, було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Розкриття цього злочину потрапило на контроль вищого керівництва МВС України та Національної поліції України.

Працівники кримінального блоку поліції, слідчі, за оперативного супроводження Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, провели низку заходів і встановили особу винуватця трагедії. Ним виявився одноліток загиблого, мешканець Гостомеля, що на Київщині, раніше не судимий.

Однак, усвідомивши тяжкість свого вчинку, зловмисник вимкнув мобільний телефон, перестав спілкуватися з рідними, знайомими і зник з поля зору.

Йому заочно було пред’явлено підозру у скоєнні злочину та винесено постанову про оголошення у розшук з орієнтовними даними.

17 діб молодик сподівався уникнути відповідальності, не підозрюючи, що правоохоронці вже встановили місце його схрону.

9 квітня 2019 року бійці КОРДу ГУНП у Кіровоградській області та оперативники Київського обласного Управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, за підтримки працівників ГУНП Київщини, Ірпінського відділу поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, затримали винуватця смерті поліцейського.

За нанесення тілесних ушкоджень, які стали причиною смерті, зловмисникові загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого колеги – сміливого і відданого дільничного офіцера поліції – Михайла Бічевого!

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...