Завершено досудове розслідування за фактом вбивства 42-річного мешканця села Каплівка Хотинського району

Прокуратура Чернівецької області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт відносно трьох мешканців Чернівецької області за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого п. 4, п. 12, ч. 2 ст. 115 КК (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, за кваліфікуючими ознаками – вчинене з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб).

Також один з них, 42-річний чоловік, обвинувачується ще й у втягненні неповнолітньої у злочинну діяльність ( ч. 1 ст. 304 КК України ).

Досудовим розслідуванням встановлено, що в листопаді 2018 року, п’ятеро мешканців Хотинського району Чернівецької області (1976, 1979, 1990 та 2000 років народження), спільно розпивали алкогольні напої на території приватного господарства в селі Данківці.

Раптово, від надмірної кількості випитого алкоголю, між двома чоловіками виник конфлікт, на ґрунті якого інші учасники застілля підтримали 42-річного товариша по чарці та упродовж декількох годин з особливою жорстокістю били свого знайомого (мешканця села Каплівка Хотинського району Чернівецької області, 1976 року народження), аж до настання його смерті.

До суду скеровано обвинувальний акт відносно трьох правопорушників.

Матеріали відносно неповнолітньої особи виділені в окреме провадження та до суду скеровано клопотання про застосування щодо неї примусових заходів медичного характеру.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...