Завершено розслідування щодо групи осіб, які шахрайським шляхом заволоділи п’ятьма квартирами

Зловмисники підшукували помешкання померлих жителів столиці, а після підробляли документи та продавали нерухомість. Шахраям оголошено про підозру та матеріали скеровано до суду.

Правоохоронці встановили, що до складу злочинної групи входило троє осіб: організатор, виконавець та жінка-спільниця. Кожний із них в аферах із житлом виконував свою роль.

На изображении может находиться: 1 человек

Як розповів заступник начальника відділення слідчого відділу Шевченківського управління поліції Вадим Коломієць, організатор підшукував об’єкти, організовував підробку документів, ремонт та продаж квартир тощо:

«Виконавець отримував із бюро технічної інвентаризації документи щодо права власності та техпаспорти, а також оформляв на своє ім’я і безпосередньо продавав квартири. Спільниця надавала свої документи для виготовлення підроблених правовстановлюючих документів, а також підробляла документи про право власності».

Правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання організатора та вилучили рушницю, 480 патронів різного калібру, підроблені документи, а також копії паспортів власників помешкань та квитанції за послуги БТІ.

«За період з 2017 по 2019 роки зловмисники заволоділи чотирма квартирами киян та одною квартирою, яка належить територіальній громаді міста Києва вартістю 4 000 000 гривень. Організатор – 44-річний мешканець Київської області, наразі є підсудним за аналогічні злочини у Дарницькому районі», – додав правоохоронець.

Досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 3, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України завершено. Матеріали з обвинувальним актом скеровані до Шевченківського районного суду столиці. Фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...