Зламав палець патрульному: у столиці розпочато кримінальне провадження за фактом опору працівнику поліції

Під час адміністративного затримання правопорушник зламав палець на руці поліцейського. Затриманому загрожує до двох років позбавлення волі.

До столичної поліції по спецлінії 102 надійшло повідомлення про те, що на проспекті Валерія Лобановського невідомий стоїть на проїжджій частині та заважає руху автомобілів. На виклик виїхав екіпаж патрульної поліції.

Нет описания фото.

Як розповів начальник Голосіївського управління поліції Олег Волошин, прибувши за адресою, патрульні виявили чоловіка, який перебував у стані алкогольного сп’яніння і поводив себе агресивно й висловлювався нецензурною лайкою:

«Для складання протоколу за перебування у громадському місці у п’яному вигляді співробітники патрульної поліції прийняли рішення щодо адміністративного затримання фігуранта. Правопорушник почав опиратися, штовхав поліцейських. У результаті під час затримання один із правоохоронців отримав тілесні ушкодження у вигляді зламаного пальця руки».

Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це – 40-річний уродженець Харківської області.

Слідчим відділом Голосіївського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків) Кримінального кодексу України. Фігуранту повідомлено про підозру, судом обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Зловмиснику загрожує до двох років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...