Злодій намагався підкупити працівника поліції Закарпаття (фото)

Внутрішня безпека НПУ спільно зі слідчими закарпатської поліції затримали жителя Ужгорода, який з хабарем прийшов до відділку поліції. Щоб уникнути відповідальності за крадіжки з помешкань чоловік пообіцяв тисячу доларів працівнику карного розшуку.

У грудні 2018 року Ужгородським відділом поліції було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Підозрюваним у злодіяннях виявися 25-річний місцевий мешканець, раніше судимий за аналогічні злочини. Фігурантові загрожувало до 6 років позбавлення волі, але потрапляти назад за грати він не мав бажання.

Зловмисник вирішив спробувати уникнути покарання. У розмові зі співробітником кримінальної поліції, старшим оперуповноваженим, він пообіцяв передати йому «винагороду» – 1 тисячу доларів США, щоб поліцейський допоміг «зам’яти» справу.

Домовлятися зі злодієм-рецидивістом правоохоронець не став. Рапортував про корупційну провокацію керівництву підрозділу та працівникам Закарпатського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

За матеріалами УДВБ НПУ слідчими СУ обласного ГУНП, під процесуальним керівництвом прокуратури, було розпочато кримінальне провадження за фактом спроби підкупу службової особи.

У кабінет старшого лейтенанта поліції наступного разу підозрюваний у крадіжках прийшов з частиною від обіцяної суми. Відразу після передачі коштів правоохоронцю злодія-хабародавця затримали оперативники внутрішньої безпеки НПУ та слідчі ГУНП у Закарпатській області.

На підставі ст.208 КПК України фігурант злочинів поміщений до ізолятора тимчасового тримання, де буде чекати на оголошення підозри та обрання запобіжного заходу. За надання неправомірної вигоди поліцейському затриманому загрожує від 4 до 8 років ув’язнення.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...