Зловмисника, який виготовляв та збував амфетамін у столиці, засуджено до 9 років позбавлення волі

Столична прокуратура відстояла в апеляції законність вироку суду першої інстанції, яким до 9-ти років позбавлення волі засуджено 40-річного чоловіка, який виготовляв та збував амфетамін, а також зберігав боєприпаси та вибухівку.

Установлено, що обвинувачений організував у приміщенні гаражного боксу лабораторію з виготовлення психотропної речовини – амфетаміну та налагодив канал її збуту.

Так під час обшуку у приміщенні гаражу правоохоронці виявили та вилучили спеціальне обладнання, хімічні речовини та прекурсори, які останній використовував для виготовлення амфетаміну, а також готову для фасування продукцію.

Крім того, у ході обшуку у зловмисника вилучили 20 бойових патронів калібру 7,62х54R, 4 оборонних осколкових ручних гранати Ф-1, одну наступальну осколкову ручну гранату РГД-5 та дві тротилових шашки.

Вироком Дарницького райсуду м. Києва від 15.06.2018 року чоловіку за вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 263 КК України, призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі із конфіскацією всього майна, яке є його особистою власністю.

Не погоджуючись із прийнятим рішенням захисник обвинуваченого подав апеляційну скаргу, у якій просив вирок суду першої інстанції скасувати.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, Київський апеляційний суд підтримав позицію прокурора, відмовив у задоволенні скарги, та залишив рішення районного суду без змін.

Прес служба прокуратури міста Києва

You may also like...