АМКУ оштрафував змовників, які зустрічалися на торгах понад 400 разів

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувала ПП «Захід Інвест Торг» та ПП «Агропродовольча промислова компанія» на 136 тис грн. за антиконкурентні дії на торгах.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів» з посилання на рішення, яке опублікували на сайті АМКУ 16 вересня. Усі вищезгадані підприємства об’єднані спільними працівниками, документами, договірними стосунками та контактними даними.

Image result for амку

Крім того, Антимонопольний комітет встановив, що «Захід Інвест Торг» та «Агроподовольча промислова компанія» користувалися однією ІР-адресою, надали схожі документи, мали спільних постачальників та навіть спільні засоби зв’язку. В результаті обидві компанії отримали по 68 тис грн. штрафу. Вони також не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.

Така маніпуляція також схожа на раніше описані нами афери які  наприклад прокручували чиновники ДП «Інформаційний центр» Мін’юсту України, які в 2015 році накупили собі планшетів на явно зманіпульованому тендері у такого собі товариства  «Енглер»,  яке згодом так само “вигравало” сумнівні тендери та ще й мало російського власника.

На початку вересня АМКУ відправив у «бан» нову фірму олімпійського чемпіона Борзова за тендерний розпил.

 

You may also like...