Більше мільйонів отримає фігурант кримінальної справи, за ремонт берега Русанівської протоки

КП «Плесо» КМДА 13 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Будівельна компанія «Міськбудінвест» облаштування берега Русанівської протоки у Дніпровському районі Києва за 88,06 млн грн. Як пише виданна Наші гроші, про це повідомляється у системі «Прозорро».

До лютого 2021 року збудують берегоукріплювальні споруди та зону відпочинку.

Image result for берег Русанівки

Субпідрядник ТОВ «Княжна Либідь» за 55% загальної вартості підряду виконає берегоукріплення, монтаж устаткування і трубопроводів насосної станції та водозабору системи поливу, купить насосну станцію. Фірма Оксани Мезенцевої, Василя Пампухи і Вячеслава Божка з літа фігурує у кримінальній справі. Поліція підозрює, що вона разом із ТОВ «Ріальто» у змові зі службовцями КП «Плесо» привласнила 5,14 млн грн. бюджетних коштів під час нібито ремонту зливостокової каналізації системи озер Опечень у Києві.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, вибірково перевірені ціни загально-будівельних матеріалів відповідають рівню ринку та інших тендерів. Зокрема йдеться про бетон, пісок, щебінь, гарячекатану арматурну сталь, вапно, цеглу, тощо.

На заробітну плату піде 4,63 млн грн., тобто 5% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 3% – 2,81 млн грн.

Ціна угоди на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 88,69 млн грн.

Конкурентами були житомирське ТОВ «Будівельно-монтажна компанія «Вавілон» місцевого директора Анатолія Липи і київське ТОВ «ПБК Класик»киянина Костянтина Медведева на чолі з Віталієм Мамчуром, причому ніхто не знижував ціну на аукціоні.

Столичний переможець «БК «Міськбудінвест» зі статутним капіталом 300,00 млн грн. належить киянам Анатолію та Володимиру Дроботам і столичному ТОВ «Енвіл», яким вони володіють з Олександром Гожим і Віктором Луценком із Боярки під Києвом.

Брати Дроботи співволоділи «Агрокомбанком» з Тетяною Етенко – сестрою дружини нинішнього нардепа від «Народного фронту» Сергія Пашинського. Нині банк під назвою «Айбокс Банк» належить Дроботам, Ірині Шпильовій та Євгенію Березовському. Раніше Володимир Дробот був депутатом Київради від БЮТ і очолював КП «Труханів острів».

You may also like...