Експертки “Клубу Щаслива Мама” дають три рекомендації, щоб уникнути боргів після народження дитини

Згідно з дослідженням, нова дитина в перший рік обходиться сім’ям в середньому  в 4-5 тисяч гривень на місяць. За даними Центру народження дитини, середня вартість програм по догляду за дитиною для немовлят і малюків становить 41 тис. 280 грн. Ця сума виплачується у два етапи: перша сума – трохи більш ніж 10 тис. гривень – виплачується відразу, інша рівними частинами протягом трьох років.
Експертки “Клубу Щаслива Мама” https://evahappyma.com.ua/, який покликаний допомогти молодим сім’ям навчитися розумно витрачати кошти,  дають три рекомендації, щоб уникнути боргів з новонародженою дитиною.

Народження дитини може стати одним з найрадісніших випадків в житті кожної родини. Це також повинно стати часом ретельного планування народження малюка, починаючи від вибору дитячого одягу і закінчуючи оснащенням дитячої кімнати та плануванням більш довгострокових потреб, таких як охорона здоров’я, догляд за дітьми та освіта. Цими витратами можна управляти, не впадаючи в борги, якщо все планувати заздалегідь, – розповідає експертка “Клубу Щаслива Мама”.

Клуб Щаслива Мама

Фото: evahappyma.com.ua

1. План витрат по догляду за дитиною

Турбота про дітей часто є однією з найбільших витрат, пов’язаних з народженням дитини, тому що один з батьків часто припиняє працювати, що призводить до того що доходи родини знижуються, а також тому, що вони наймають няньок або записують своїх дітей до дитячих садків.

Експерти по сімейним фінансів клубу радять зробити сім’ям своє дослідження. Переконайтеся, що ви максимізуєте всі пільги, пропоновані вашим роботодавцем та державою, такі як оплачувану відпустку та декретні виплати. Розгляньте варіант, де двоє або більше батьків ділять няню, яка разом доглядає за своїми дітьми, що призводить до зниження витрат на одну дитину.

Чи можете ви працювати з дому, або член сім’ї може подбати про молодших? Альтернативи численні, і всі вони повинні бути вивчені. Важливим є те, що ви тепер розумієте і розраховуєте на неминучі фінансові наслідки догляду за своєю дитиною.

2. Скоротити та оптимізувати витрати на тимчасові товари

Коли ви очікуєте свою першу дитину, ви хочете, щоб все було ідеально і найвищої якості. І хоча ваш малюк абсолютно заслуговує на краще, досвідчені батьки скажуть вам, що діти не так розбірливі, як їх батьки. Вони не можуть відрізнити дизайнерський одяг та іграшки від дешевших версій. Для цих тимчасових товарів, які ваші діти швидко переростуть (але які можуть споживати значну частину вашого батьківського бюджету), має сенс мінімізувати витрати, наскільки це можливо, наприклад:

  • роблячи покупки в магазинах зі знижками;
  • вступаючи в клуби покупців, де можна придбати товари зі значним дисконтом;
  • купуючи товари, що були у вживанні, особливо це стосується одягу.

Сайти та додатки, є прекрасним місцем, де можна підібрати акуратно використані дитячі товари. Винятком з правила є предмети, які створюють проблеми безпеки або гігієни.

Автокрісла, наприклад, в ідеалі повинні бути придбані новими, щоб не було дефектних або відсутніх деталей, які можуть поставити під загрозу безпеку дитини. Соски, іграшки для прорізування зубів або будь-які інші предмети, які можуть створювати гігієнічні проблеми, також повинні бути придбані новими.

3. Створити ощадний фонд до народження дитини

Якщо дитина ще не народився, у вас є більше можливостей керувати майбутніми витратами, створивши ощадний фонд, призначений спеціально для потреб першого року життя вашої дитини, – запевняють фахівці “Клубу Щаслива мама”. Попросіть друзів і родичів пожертвувати кошти в ваш ощадний фонд, а не дитячі іграшки або подарунки на народження, щоб ви могли краще управляти своїми витратами. Розгляньте можливість внесення будь-яких податкових повернень, бонусів або комісій у дитячий фонд. Незалежно від того, скільки ви зберете, ви можете бути здивовані тим, як швидко кошти будуть витрачені. А якщо залишаться якісь гроші, у вас буде відмінна можливість створити фонд з прицілом на дитячий сад або школу.

Нарешті, розвага і навчання  дитини – це чудовий спосіб насолоджуватися громадськими пропозиціями. Бібліотеки та парки часто пропонують вільний час для читань або дитячі ігрові заходи. Більшість музеїв пропонують безкоштовні дні кожного місяця для сімей, а також заходи для дітей та маленьких дітей. А колективні ігрові групи можуть дозволити вам познайомитися з іншими новими батьками, не порушуючи при цьому плату за активність.

Батьківство – це величезний подарунок. Насолоджуйтеся їм в повній мірі, виконавши невелике планування зараз і зосередившись на своєму часу з дитиною, коли він народиться. – відзначають фахівці “Клубу Щаслива мама”

You may also like...