Садові тримери і мотокоси стали важливими частинами сучасного садівництва

Садові тримери і мотокоси є життєво важливими частинами арсеналу садівництва, але для новачка величезна різноманітність цих агрегатів, представлених на ринку сьогодні, може збити з пантелику. Наприклад, існує велика різниця між легкими домашніми тримерами для трави на невеликій ділянці, і потужної мотокоси, яка краще підходить для швидкого розчищення густого чагарнику, а також призначеної для зрізання довгої трави і бур’янів на великих територіях.

Тому важливо зробити невелике дослідження перед покупкою. На щастя, є кілька простих міркувань, які допоможуть вам прийняти правильне рішення, а фахівці компанії АЛЛО, розглянуть кілька основних моментів, в тому числі  вибір джерела живлення, ріжуче спорядження і  як  різні типи рукояток можуть допомогти при виконанні складних робіт. Якщо говорити просто то тример це більше для косметичних операцій з травою на галявині і в місцях важкого доступу для газонокосарки, а для більшості  складних робіт звичайно краще купити мотокосу, особливо цей інструмент стане в нагоді фермерам і жителям сільської місцевості. Отже, по-перше, джерело живлення …

Електричні тримери

Тример

Тример. Фото: allo.ua

Джерело живлення, яке використовується тримерами, матиме велике значення для визначення виду рослинності, яку ви можете зрізати, і розміру області, яку ви можете ефективно обробити. Джерело живлення також буде мати велике значення для вашого користувацького досвіду; наприклад, електричні машини тихіше, чистіше і простіше у використанні, ніж бензинові, але зазвичай їм не вистачає потужності для більш жорсткої професійної роботи. Таким чином, джерело живлення повинно бути вашим першим пунктом при виборі нового триммера.

Ці машини дуже прості у використанні і обслуговуванні, тому навіть недосвідчені садівники зможуть добитися відмінних результатів. Створені для зручності і маневровісті, електричні тримери для трави прості у використанні і призначені для підстригання довгої трави, кропиви і невеликих бур’янів в домашніх умовах.

Провідні моделі на сьогоднішній день є найбільш поширеним типом електричного трімера для трави і підходять для більшості невеликих присадибних ділянок, дозволяючи просто підключитися до електромережі і приступити до роботи.

Проте, ті, хто має великі сади або складні газони, можуть виявити, що прив’язка до електричної розетки не дає мобільності. Якщо це так, ви повинні розглянути переваги акумуляторних інструментів. Сучасні акумуляторні тримери оснащені високотехнологічними літій-іонними батареями, які забезпечують ефективне косіння  навіть в складних ситуаціях.

Простота використання і мобільність акумуляторного тримера для трави роблять їх улюбленим інструментів серед міських садівників.

Бензинові трімери і мотокоси

Мотокоса

Мотокоса;. Фото: allo.ua

Проте, коли справа доходить до складних робіт з очищення, більшість професійних користувачів як і раніше вважають за краще використовувати бензинові машини. Це пов’язано з тим, що бензинові газонокосарки і мотокоси краще підходять для тривалого постійного використання, що робить їх ідеальними для обрізки підросту і скошування в місцях, де трава надто довга або груба для обробки газонокосаркою. Як правило, оснащені потужними двотактними  або  чотиритактними двигунами в діапазоні від 25 до 50 куб. см в машинах комерційного рівня, бензинові тріммери і мотокоси – це те, що потрібно при виконанні серйозних робіт.

Бензинові мотокоси необхідні для очищення щільною, важкої трави, яка швидко засмічує роторну газонокосарку.

Проте, мотокоси значно розрізняються за розміром, потужностю і ціною, тому найкраща машина для вас буде залежати від ваших потреб; наприклад, точкова обрізка в великих садах та інших великих областях може бути легко вирішена за допомогою  легкої маневреної мотокоси, в той час як для самих жорстких робіт з різання потрібно використовувати потужну мотокосу яка забезпечить сильну різку і свободу пересування, необхідні для виконання роботи. Між цими двома крайностями теж є безліч варіантів, так що можете бути впевнені, що знайдете бензиновий агрегат, що ідеально підходить  під потрібні вимоги.

Устаткування для різання: нейлонова нитка проти металевих лез

Не менш важливим, ніж джерело живлення, є тип ріжучого інструменту, яким оснащена мотокоса чи тример. Це визначить тип рослинності, яку ви можете зрізати, тому при виборі машини  спочатку знадобиться гарне уявлення про те, яку роботу по  різці ви будете виконувати. Взагалі кажучи,  вибір буде між тримерною головкою з нейлону і металевим лезом мотокоси.

Тип ріжучого пристрою, буде залежати від характеру рослинності, яку ви намагаєтеся очистити. Тримери з нейлоновими нитками призначені для стрижки довгої трави та іншої легкої рослинності, тому спеціальні триммери для трави будуть поставлятися з ними в стандартній комплектації.

З іншого боку, леза мотокоси з легкістю будуть зрізати більш щільну рослинність, тому, якщо ви збираєтеся виконувати складні роботи з підрізки рослинності, вам знадобиться машина, здатна  працювати з металевим ножем. Багато мотокос  та кущорізів в стандартній комплектації поставляються з нейлоновою тримерною головкою і лезом, що дозволяє перемикатися між ними відповідно до необхідності.

Ручки: D-петля проти U-стиль

Іншим важливим фактором є тип ручки на мотокосі або тримері. Це істотно вплине на маневреність агрегату, тому дуже важливо вибрати такий інструмент, який підходить саме для вас, особливо якщо ви будете використовувати його протягом тривалих періодів часу або для спеціалізованих робіт, наприклад як очищення великих ділянок високої трави або проведення точної точкової обрізки.

Мотокоси з петлевою ручкою

Мотокоси з  ручкою D-петля

Мотокоси з петлевою ручкою найкраще підходять для застосувань, де контрольована різання має першорядне значення.

Як правило, спеціальні тримери для трави поставляються з ручкою у вигляді D-петлі. Ці ручки призначені для комфортної та точної стрижки, що гарантує повний контроль під час обрізання меж газону або роботі в обмеженому просторі.

Вибір ручки стає більш важливим, якщо ви купуєте потужну мотокосу для більш важких робіт. Машини з рукоятками D-петлі мають ту ж точність, що і тримери для трави, що робить їх ідеальними для точкового очищення при збиранні розторопші, кропиви і ожини в великих садах. В якості альтернативи, ви можете купити машину з U-подібною ручкою в стилі велосипедного керма, яка буде краще підходити для прибирання великої кількості трави.

Мотокоси з  ручкою U-стиль

Мотокоси з ручкою U-стиль

Рукоятка з широким захопленням найбільш корисна в тих випадках, коли великі ділянки рослинності можна очистити за допомогою руху косою з одного боку в інший. Тому при роботі з більш важкими травами, необхідна широка рукоятка U-образного типу, оскільки вона запобігає розтягненню м’язів протягом тривалих періодів роботи.

You may also like...