Тенденції автоматизації роботи складів дійшли й до України

Як зазначають експерти компанії Квантум, сьогодні в Україні можна знайти не тільки сучасні інформаційні системи управління складом, але і безліч аналітичних матеріалів про тенденції та перспективи розвитку галузі. Аналітики Квантум і багатьох світових компаній стверджують, що автоматизація логістики складів вже сьогодні зазнає серйозних змін. Тому вже завтра може бути пізно думати про зміни – діяти потрібно зараз.

Хоча деякі працівники турбуються про те, що автоматизовані системи замінять їх на роботі, додавання WMS систем в складування і виробництво фактично поліпшить життя і робочі місця їх усіх – від робітників до бригадирів і власників компанії.

Оскільки автоматизація роботи складів продовжує рости, розвиваються і інші інноваційні складські рішення. Єксперти компанії привели кілька головних тенденцій, які кардинально змінюють вигляд галузі і спосіб ведення бізнесу.

Автоматизації логістики складу – AGVs і AMR

У світі автоматизації логістики складу AGV і AMR – це, по суті, масло, що забезпечує роботу машини. AGV, або автомобілі з автоматичним управлінням, і AMR, або автономні мобільні роботи, є інноваціями в робототехніці, які забезпечують нову ефективність в управлінні і функціонуванні складу.

AGV і AMR мають широкий спектр розмірів і можливостей, кожен з яких призначений для підтримки функції складу або виробничої системи. Деякі типи AMR і AGV охоплюють очисники підлоги, вилочні навантажувачі, піддони і багато іншого.

Гейміфікація складу

Гейміфікація складу – це ідея, за допомогою якої традиційно нудні завдання на складі, і особливо комплектацію, можна перетворити в гру зі стимулами. Гейміфікація процесу вибору може означати пропозицію балів співробітникові, який виконує більшість замовлень, або співробітнику, який виконує більшість збірок на своїй станції.

Рішення про те, які завдання гейміфіціруются, залишається на розсуд складу або виробника. Є навіть інструментальні панелі і програми, які допомагають реалізувати ці нові інструменти.

Роблячи крок вперед, багато хто вважає, що Гейміфікація складу перетворить взаємодія роботів і людей на складі в спільну гру. Загальна мета – зробити управління складами і робоче середовище безпечним і гостинним простором, яке перетинає людська праця з автоматизацією.

Доставка в той же день

Хоча доставка в той же день не обов’язково є новою тенденцією в управлінні складом, інструменти, необхідні для задоволення потреб, будуть вимагати постійного вдосконалення. Склади повинні реконфігурувати і підвищувати ефективність для задоволення цих потреб. Це призвело до автоматизації процесів, поліпшеним системам управління складом і багато чому іншому.

Інноваційні складські рішення для доставки в той же день включають в себе:

  • AGV для транспортування піддонів і продуктів;
  • роботизовані маніпулятори для збірки і підйому;
  • сканери штрих-коду для автоматизації інвентаризації;
  • роботизовані вилочні навантажувачі для переміщення піддонів продукту до відправки і багато іншого.

Це підвищує ефективність і прискорює доставку продукції, що призводить до збільшення кількості клієнтів і зростання прибутку.

You may also like...