У 2019 році, окрім збільшення зарплати на 30%, рятувальникам запропонують вигідний лізинг на власне житло 

З нового року фахівці ДСНС отримають збільшення заробітної плати на 30%,  а також можливість придбати власне житло.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив сьогодні, 12  листопада, під час зустрічі зі столичним гарнізоном рятувальників.

«З 1 січня заробітна плата рятувальників буде збільшена на 30%.  Пожежники мають надзвичайний рівень довіри у населення. Бо ви якісно  виконуєте свою роботу. А значить я маю повне право просити у Кабміна  закласти у державний бюджет підвищення заробітної плати. Але ми  розуміємо, що вас необхідно мотивувати і соціальними гарантіями. Тому ми  запропонували механізм фінансового лізингу або іпотеку. Кожен з вас, хто  служить, може оформити кредит на власне житло без застави, бо це за вас  робить МВС і ДСНС. А також безвідсотково – відсотки також платить  міністерство», – сказав він.

Арсен Аваков пояснив, що у випадку, якщо у молодого спеціаліста  з’явиться родина, або народяться діти, то держава оплачує додаткові 5%  по тілу кредиту. Також додатковий відсоток виплачується за кількість  років служби.

Міністр внутрішніх справ наголосив, що для того, щоб молодому  спеціалісту отримати кредит на житло, не обов’язково ставати на  квартирну чергу. Необхідно лише два роки досвіду служби.

Крім того, Арсен Аваков нагадав, що МВС ініціює запуск мотиваційної  програми для рятувальників, що складається із тьрох етапів: перший –   забезпечення житлом та підвищення заробітної плати, другий – програма  страхування, а третій – система професійного розвитку.

Тому вже у наступному році МВС розпочне запуск нового пакету соціального  забезпечення, що включатиме медичне обслуговування для рятувальника та  членів його родини.

Своєю чергою, голова ДСНС Микола Чечоткін наголосив, що МВС давно  розпочало Стратегію реформування ДСНС, в рамках якої відбувається  технічне переобладнання служби, створення добровольных рятувальних  команд. Але важливим напрямком лишається заробітня платня та  забезпечення житлом фахівців.

«На квартирній черзі у нас перебуває 1 265 пенсіонерів. І чи зможуть  вони отримати це житло невідомо. Тому, наразі ми пропонуємо  рятувальникам компенсацію за піднайом житла. Але це не власне житло. А  нова програма від МВС дозволить забезпечити свою родину житлом,  сплачуючи щомісяця невелику суму обов’язкового платежу. Це, приблизно,  від 1 200 до 1 900 », – наголосив Микола Чечоткін.
Також голова ДСНС пообіцяв, що в службі пройде диференціація  навантаження. Оскільки бригади рятувальників, які працюють у великих  містах, здійснюють на сотні виїздів на виклики більше, ніж фахівці ДСНС  у маленьких містах.

Департамент комунікації МВС України 

You may also like...