Екс-співробітнику «Беркуту» повідомлено про підозру за побиття мітингувальників у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності

Слідчими управління спеціальних розслідувань за процесуального керівництва прокурорів відділу Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань, Генеральної прокуратури України системно вживаються дієві заходи щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до перешкоджання проведенню зборів та мітингів у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в м. Києві, а також за іншими фактами незаконної протидії акціям протесту.

Так, 01.10.2018 за фактами незаконного затримання 30.11.2013 на Майдані Незалежності в м. Києві 2-х учасників мирної акції протесту, складання та видачі завідомо неправдивих документів про їх затримання, колишньому міліціонеру столичного полку «Беркут» повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 28, ст. 340 та ч. 1 ст. 366 КК України, а саме: незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчиненому групою осіб; перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, за відсутності ознак катування, вчиненому групою осіб; складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

За результатами слідчих дій, у тому числі з участю зазначеної особи, вирішуватиметься питання щодо обрання підозрюваному відповідного запобіжного заходу.

Таким чином, за вказаним епізодом подій 30.11.2013 наразі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення чотирьом колишнім міліціонерам столичного полку «Беркут» .

Раніше за фактами цих подій до суду спрямовано обвинувальні акти стосовно колишніх голови Київської міської державної адміністрації, начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в м. Києві та 16 працівників столичного «Беркуту».

Також у ході розслідування оголошено у розшук 7 підозрюваних, а саме: 4 колишніх високопосадовців та 3 керівників підрозділів МВС України.

Досудове розслідування щодо встановлення організаторів та співвиконавців цих та інших злочинів триває.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...