На Дніпропетровщині поліція припинила діяльність незаконного нафтопереробного заводу

Правоохоронці викрили групу осіб, які з грудня 2017 року здійснювали розкрадання нафтопродуктів шляхом незаконних врізок у нафтопровід ПАТ «Укртранснафта».

Працівники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції викрили незаконний нафтопереробний завод з виготовлення контрафактного палива (бензин та дизельне пальне), який знаходився в м. Кривій Ріг.

Нафта

Проведеними оперативними заходами правоохоронці встановили, що до групи входило семеро громадян, кожен з яких виконував свій напрямок роботи. Організаторами незаконного бізнесу виявилися власники АЗС, на яких в подальшому і реалізовувалося контрафактне пальне.

В межах кримінального провадження встановлено, що правопорушники на території Криворізького та Широківського районах області зробили незаконні врізки до магістрального нафтопродуктопроводу з метою подальшого відбору нафти.
Під час проведення санкціонованих обшуків у місцях зберігання паливно-мастильних матеріалів та виготовлення контрафактного пального, оперативники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції, слідчі обласного управління поліції вилучили чорнові записи, документацію про рух сировини, обладнання для виготовлення контрафактного пального та понад 140 тонн рідкої речовини із характерним запахом нафти.

Загальна вартість вилученої під час обшуків сировини і обладнання складає понад 2,5 мільйони гривень.

На даний час робота працівників поліції спрямована на встановлення інших місць зберігання викрадених нафтопродуктів, її збуту, а також осіб, які можуть входити до складу групи та були причетними до скоєння незаконної врізки у нафтопровід ПАТ «Укртранснафта».

Департамент захисту економіки
Національної поліції України
тел. довіри(098) 103-96-59
[email protected]

You may also like...