Під час одержання хабара викрито посадовця Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області

Прокурорами управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Головного слідчого управління Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань, Генеральної прокуратури України 29.09.2018 спільно з працівниками ГУБКОЗ СБУ та слідчими ГСУ СБУ під час досудового розслідування кримінального провадження викрито заступника начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальника управління ДВС ГТУЮ у Чернігівській області.

Будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, достовірно знаючи про реєстрацію відповідного виконавчого провадження, а також про винагороду, яку має отримати виконавець за результатом завершення вказаного провадження, посадовець вимагав від виконавця передати йому 50% від її загальної суми, погрожуючи, що у разі невиконання його умов, ним будуть вжиті заходи щодо передачі виконавчого провадження до іншого відділу.

В подальшому посадовець одержав неправомірну винагороду у розмірі 35 тис грн та одразу після її одержання був затриманий.

На теперішній час вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...