Коли жертва вітає агресора. Віцепрем’єр-міністр з питань євроінтеграції пояснив, навіщо Зеленський привітав лідера держави-агресора з Новим роком

Віцепрем’єр-міністр з питань євроінтеграції Дмитро Кулеба пояснив, навіщо президент України Володимир Зеленський привітав президента РФ Володимира Путіна із Новим роком.

Як повідомляє “Новинарня“, про це міністр розповів у інтерв’ю “Радіо Свобода”.

За словами Кулеби, привітання Зеленського були дипломатичним маневром.

“Я думаю, що якщо ми говоримо про те, що відбуваються перемовини для вирішення життєво важливих питань, таких як повернення українських полонених, таких як повернення українських кораблів, захоплених в Керчі. Було ж також дуже багато кроків зроблено для того, щоб рухатися в бік примирення. У бік врегулювання. До примирення дуже далеко ще. Але в бік врегулювання конфлікту на Донбасі, розв’язаного Росією. То акт привітання є дипломатичним маневром, який не потрібно перебільшувати”, – сказав Кулеба.

Від початку агресії РФ, яка окупувала Крим та деякі території Донеччини і Луганщини, президент України утримувався від привітань лідера країни-агресора з будь-якими святами.

Нагадаємо, користувачі мережі Інтернет розкритикували президента України Володимира Зеленського за привітання з новорічними святами під час телефонної бесіди з главою РФ Володимиром Путіним.

Своє обурення противники українського глави залишили під постом про проведену 31 грудня розмову, який пресслужба опублікувала на Facebook-сторінці Офісу президента.

«Очільники держав привітали один одного з прийдешніми святами», — сказано в тексті.

«Привітали з прийдешніми святами?! Вбивцю українців, який порушив усі міжнародні закони?» «У лютому із захопленням Дебальцева привітайте. У березні з річницею окупації Криму. Вітайте, чого вже тут», «Слуга» привітав господаря”, — писали у коментарях.

You may also like...