“Вони перейшли межу”: звільняється майже весь директорат МОЗ на чолі з Литовченко

До кінця року керівниця директорату стратегічного планування та євроінтеграції Ірина Литовченко звільниться з Міністерства охорони здоров’я з практично усією своєю командою. 

Про це вона повідомила у Facebook та підтвердила виданню УП-Життя. Мова про майже 10 працівників.

Нагадаємо, що керівник директорату – найвища неполітична посада в міністерстві, іде після міністра та заступників.

“Вчора (5 грудня – УП) вони перейшли межу, яку я для себе ставила. Причина – ціннісні і світоглядні розбіжності, які роблять неможливою подальшу роботу в МОЗ.

Ірина Литовченко

В обід майже державний секретар МОЗ (документи на її призначення без випробувального терміну вже надіслані в Кабмін) зателефонувала системним адміністраторам сайту (одне із держпідприємств МОЗу) та сказала, що у них є 5 хвилин, щоб з сайту зникли абсолютно всі згадки про попередню політичну команду – новини, фотографії, відео – абсолютно все.

Про це відразу написали у вотсап групі міністерства та проінформували пресслужбу (тобто мене) як відповідальних за контентний вміст сайту”, – написала Литовченко.

Доручення виконали. Через що почалася хвиля обурення у соцмережах.

О 9 вечора, за словами Литовченко, їм надійшло наступне доручення: розмістити на Фейсбуці міністерства #антифейк-повідомлення, нібито відбувся технічний збій і всі новини з сайту пропали випадково, і ось вже сервер відремонтовано та все знову працює:

“Це відверта брехня, про яку знає все міністерство. Я попередила, що якщо вони примушують мене брехати на сторінці міністерства, на своїй сторінці розповім правду.

Вранці це добили “офіційним” повідомленням про технічні роботи на сайті, яке повісили вчорашньою датою. Але у адмінці видно, що повідомлення опубліковано вже після новин, які ми вішали на сайт вдень.

Це вже не перша спроба підставити своїх підлеглих та прикрити черговий свій факап “поганими державними службовцями”. 

Литовченко також розповіла про інші проблеми, які були у МОЗ:

“Ще на першому чи другому тижні роботи цього міністра мене примусили переписувати ВСІ протоколи міжнародних зустрічей та довідки про попередню співпрацю, щоб ніде не було згадано прізвища Супрун, “бо Зоряна нервує”.

За 100 днів уряду нас лякали аудитом і перевірками, натравлювали на мене СБУ, погрожували тітушки, підсовували підсадних співробітників, давали нереалістичні доручення, що протирічать одне одному… 

Жодного разу моя команда не відмовилася виконувати свій обов’язок державних службовців та виконувала всі найнедолугіші завдання.

Але заходити у найскладнішу реформу країни з керівництвом, яке замість підтримки і побудови команди думає лише про власне крісло – це було б прикрим самогубством.

Паралельно міністерство обростає все більшою кількістю персонажів з неоднозначною репутацією, які чекають на можливість відірвати шматочок державного бюджету: Тодуров, Запорожан, Амосова, Довганчин, Хобзей, Рижак, Чумак та інші.

Днями нам призначать державного секретаря, про виграш якого на конкурсі було відомо ще до його початку. Не дивлячись на обіцянки Олексія Гончарука про перезавантаження, оновлення, сильний та чесний конкурс, до нас призначають екс-держслужбовця із найбільш корумпованого державного органу”.

You may also like...