Арсен Аваков: Додаткове слідство у справі гвардійця Марківа надасть італійському суду докази його невинуватості

МВС шукає додаткові докази непричетності українського гвардійця Віталія Марківа до загибелі італійського журналіста Андреа Роккелі. Сьогодні, 29 жовтня, Арсен Аваков під час інвестиційного форуму в Маріуполі в чергове провів перемовини з Надзвичайним та Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіліа.

Арсен Аваков повідомив італійську сторону, що розслідуванням загибелі журналіста Рокеллі займалася Служба безпеки України. По «гарячим слідам» проводити слідство завадили активні бойові дії у Слов’янську. Ще 15 жовтня 2019 року матеріали справи передали українській поліції. «Наразі слідчий у справі гвардійця вже звернувся в прокуратуру Італії з пропозицією надати їм статус спостерігача в цьому розслідуванні у рамках міжнародного правового поля», – сказав він.

Картинки по запросу МВС

Посол Давіде Ла Чечіліа пообіцяв Арсену Авакову налагодити комунікацію з урядом Італії у справі Віталія Марківа.

Окремо, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко проведе ряд зустрічей із захисниками Віталія Марківа та самим гвардійцем.

Арсен Аваков наголосив, що Україна докладе всіх зусиль, щоб становити реальні обставини загибелі італійця.

Крім того, до МВС звернулася група італійських журналістів, які планують зняти документальний фільм у справі Віталія Марківа. Відомство готове надати всебічну допомогу.

Раніше повідомлялося, що МВС допоможе оскаржити рішення у справі Марківа в апеляційному суді.

Нагадаємо, Віталій Марків був затриманий в Італії влітку 2017 року за інспірованим звинуваченням у причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 24 травня 2014 року під час бойових дій сил АТО із бойовиками-сепаратистами Гіркіна у місті Слов’янськ Донецької області. За свідченнями українських військових, Віталій Марків не причетний до загибелі італійського репортера Андреа Рокеллі 24 травня 2014 року. У гвардійському підрозділі тоді не було важкої зброї, а саме мінометів, вогнем яких могло бути вбито потерпілого іноземного фотографа, а сам він перебував на позиціях бойовиків проросійських незаконних збройних формувань і умисно наражав себе на небезпеку, попри офіційні застереження посольства Італії не їхати у зону бойових дій.

Департамент комунікації МВС України

You may also like...