Чи не краще поїхати вчитися в польских технікум, ніж закінчувати 11 класів?

У 21-му столітті світ не стоїть на місці і стрімко розвивається. Цей розвиток стосується всіх сфер, а навчання тим більше. Зараз дуже багато хто сумнівається в потребі вищої освіти. Адже досить багато спеціальностей не вимагають диплом при прийомі на роботу. Все більше і більше представників молоді вже знають чого вони хочуть в цьому житті, тому університет лише забирає дорогоцінний час, який можна присвятити роботі, зазначають експерти Slavic Languages ​​Center.

Технікуми Польщі

Фото: slavic-center.com.ua

Великий відсоток молодих людей знають чого хочуть ще в школі, і після 9-го класу продовжують своє навчання вже в технікумах або коледжах. Це досить зручна опція для тих, хто повністю визначився з майбутньою професією. І якщо раніше цей відсоток людей залишалися в Україні, то зараз багато хто віддає перевагу польським навчальним закладам. Якщо раніше українці обирали європейську країну тільки для вищої освіти, то зараз обирають технікуми польщі після 9 класу. Середні навчальні заклади Варшави, Кракова та інших великих міст держави-сусідки приваблюють все більше українців, зазначає експерт Slavic Languages ​​Center.

Технікуми в Польщі є універсальними для будь-якого фаху. Більш того, після спеціальної освітньої реформи, навчання в таких навчальних закладах спрямовано на потреби ринку праці. Чим і відрізняється технікум від школи – тут все лекції спрямовані на обрану спеціальність, без зайвих предметів.

Що потрібно для вступу?

Атестат, який видають після закінчення 9-го класу, беруть у всіх технікумах і коледжах Польщі. Кожен навчальний заклад висуває свої правила для вступу, але в більшій мірі вони всі схожі. Перелік вимог/правил можна прочитати на сайті технікуму, який ви обрали.

Дуже гарною новиною для українців є той факт, що в багатьох технікумах навчання безкоштовне. Тобто, платити потрібно тільки за проживання та харчування. Це величезний плюс, який дозволяє отримати бажану освіту без проблем і зайвих витрат. Все, що потрібно майбутньому студенту для навчання:

  • атестат з хорошим середнім балом
  • знання польської мови на рівні мінімум В1

Іноді адміністрація технікуму влаштовує конкурс на безкоштовне навчання. Серед абітурієнтів обирають тих, у кого кращі результати і влаштовують додатковий іспит та співбесіду. Пройшовши такий конкурс, можна бути впевненим, що безкоштовне навчання забезпечено.

You may also like...