Чиновниця державної казначейської служби не повідомила НАЗК про суттєві зміни у майновому стані

Посадовицю державної казначейської служби визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією
Прокуратурою Кіровоградської області підтримано в суді протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, за ч. 2 ст. 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення стосовно головного спеціаліста Головного управління Державної казначейської служби України в області, яка не повідомила Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані, у зв’язку з придбанням нерухомого майна.

Картинки по запросу у зв’язку з придбанням нерухомого майна

Державний службовець ГУ ДКС придбала квартиру вартістю 130 тис. грн., однак НАЗК про це упродовж десяти днів не повідомила, чим порушила обмеження, встановлені Законом України «Про запобігання корупції».

За цим фактом було складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, щодо порушення вимог фінансового контролю за частиною 2 статті 1726 КУпАП. Ленінським районним судом протокол розглянуто – державного службовця визнано винною у вчиненні правопорушення та накладено стягнення у виді штрафу.

Постановою Кропивницького апеляційного суду рішення суду першої інстанції залишено без змін.

Прокуратурою Кіровоградської області відповідно до вимог ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», з метою усунення причин та умов, які сприяли порушенню вимог вказаного Закону та вчиненню адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, внесено подання начальнику ГУ ДКС в області.

Довідково: Законом України «Про запобігання корупції» зобов’язано суб’єктів декларування письмово повідомляти НАЗК про придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, у десятиденний строк з моменту придбання майна.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

You may also like...