Екс-замдиректора Львівського аеропорту за хабар засудили до 5 років в’язниці

Колишнього  заступника генерального директора Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Д.Галицького» визнали винним в отриманні хабара.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 26 лютого.

За матеріалами справи, 19 квітня 2017 року посадовець отримав 40 тис. грн у барі «Сателіт» за підписання актів виконаних ТОВ «Акрол Груп» робіт.

В суді обвинувачений вину не визнав. За його версією, ці кошти були оплатою за матеріали.  Існувала загроза розірвання договору внаслідок невиконання і представник компанії звернувся до нього з проханням допомогти налагодити роботу. Обвинувачений вважає, що заявник помстився йому за зірвані попередні угоди.

Однак суд вирішив, що ці показанням спростовуються іншими доказами. Зокрема, аудіозаписом зустрічі, де обвинувачений чітко зазначає, що слід щось придумати з актами та поки вони не підписані краще щось запропонувати і вказує, що треба надати 3-5% від вартості кожного договору, тобто 30-50 тисяч гривень. Під час вказаної розмови обвинувачений жодного разу не вказав про необхідність придбання матеріалів для виконання робіт та заявник також  не ставив таких запитань. Окрім того, він не зміг пояснити чому гроші передавались йому особисто, а не через відповідні фінансові структури аеропорту та як він планував обліковувати ці кошти за договорами.

Суд призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні 3 роки і з конфіскацією майна.

You may also like...