Монобільшість продовжує “тулити” законопроект про судову реформу, який отримав негативну реакцію Ради Європи

Фракція “Європейська Солідарність” пропонує відправляти до Венеціанської комісії законопроекти щодо змін до Конституції та суддівської системи.

Про це сказала співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко на Погоджувальній раді парламенту, яку тарнслював телекнаал “Прямий”.

“Було багато спекуляцій на темі торгівлі на крові. Яким же було наше здивування стосовно того, що було ухвалено, в другому читанні та в цілому, закон про внесення змін до деяких законів України в сфері використання ядерної енергії, поправкою № 8 якого по суті було відновлено можливість торгувати електроенергією з РФ. Фракція “ЄС” внесла на розгляд Верховної Ради проект закону про внесення змін до закону України «Про ринок електричної енергії», яким ми пропонуємо повністю відновити частину 8 статті 67 Закону України “Про ринок електричної енергії”, і просимо поставити його на розгляд для того, щоб продемонструвати, що в цій залі немає лобістів, а є державники, які представляють всі політичні сили”, – сказала Геращенко.

За її словами, фракція “ЄС” також пропонує розглянути законопроект про надання статусу та соціальних гарантій окремим учасникам АТО та ООС.

“Дуже радісно, що всі політики сьогодні привітали захисників з їх святом, давайте доведемо, що парламент і на практиці шанує захисників і захисниць, і тому ми пропонуємо, щоб вже цього тижня був ухвалений законопроект 0906 про сержантські звання, який перейшов у спадок від попередньої Верховної Ради і є дуже важливим для наближення до стандартів НАТО. Також ми пропонуємо, щоб цього тижня в порядку денному, тим більше комітет їх розглянув, стояли законопроекти 2045 і повністю переписаний з 2045 законопроект 2045 -1, але з правильними прізвищами від влади. Нам не важливо, який з цих законопроектів буде ухвалено, ми державники, але цей закон говорить про надання статусу та соціальних гарантій окремим особам з числа учасників АТО та операцій ООС”, – зазначила Геращенко.

Крім того, вона наголосила, що в порядку денному стоять кілька законопроектів, зокрема № 10008 про судову реформу, який отримав нищівну критику і це чи не перший прецедент в історії, що на сайті РЄ є негативна реакція щодо цього законопроекту.

“Тим не менш, правляча партія продовжує його “тулити” в порядок денний. Якою є наша пропозиція? Вона конструктивна. Давайте законопроекти, які стосуються змін до Конституції, змін нашої суддівської системи направляти до Венеціанської комісії, і ми вас запевняємо, що всі ці позиції, які будуть висловлені цією комісією, ми проголосуємо. Це найбільш здоровий підхід до того, щоб реформувати і нашу суддівську систему, яка цього потребує», – зазначила Геращенко.

Вона також привітала успішні виступи парламентських делегацій в ПА НАТО і ПА ОБСЄ.

“Ми також вітаємо успішну абсолютно позицію і виступи наших делегацій в ПА НАТО, ПА ОБСЄ. Ми вітаємо те, що ці делегації працювали разом, враховуючи досвід попередніх делегацій. Тільки разом ми можемо захищати Україну ззовні”,- додала політик.

You may also like...