На Житомирщині підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП події водія можуть ув’язнити на строк від 3 до 8 років

Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом скоєння жителем м. Коростень смертельної дорожньо-транспортної події.

Під час досудового розслідування установлено, що у жовтні 2018 року, 32-річний водій, рухаючись на автомобілі «ЗІЛ 131» по вул. с. Вигів Коростенського району, порушив низку вимог Правил дорожнього руху, унаслідок чого скоїв дорожньо-транспортну подію, що призвела до загибелі пасажира зустрічного автомобіля.

Зокрема, особа керувала технічно несправним вантажним автомобілем, не маючи при собі посвідчення водія та реєстраційних документів на транспортний засіб, до того ж, у темну пору доби рухалася без увімкнених фар ближнього світла, не виділивши авто для своєчасного виявлення його іншими учасниками дорожнього руху. Крім цього, водій їхав по дорозі із одностороннім рухом, одночасно займаючи дві смуги руху.

Унаслідок грубого порушення Правил дорожнього руху вантажний автомобіль спричинив зіткнення із зустрічним легковим автомобілем, що призвело до загибелі пасажирки цього авто.

За результатами досудового розслідування, водію вантажного автомобіля повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2. ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) КК України та до суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Проте, ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира обрано домашній арешт.

Прокуратура області, відстоюючи принципову позицію, з урахуванням фактичних обставин та тяжкості скоєного злочину, подала апеляційну скаргу на ухвалу суду першої інстанції з вимогою застосувати до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводить слідчий відділ Головного управління Нацполіції в області.

Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

You may also like...